Διαγωνισμός Doodle 4 Google: «Η Ελλάδα μου» 

 Τα έργα των μαθητών

 

hero s2

 

Καλώς ήρθατε στο Doodle 4 Google, ένα διαγωνισμό της Google που καλεί όλους τους μαθητές ελληνικών σχολείων να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να επανασχεδιάσουν το λογότυπό της. 

     Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google που εμφανίζονται στην αρχική της σελίδα.

     Προσκαλούμε τους μαθητές να αναδείξουν την καλλιτεχνική τους διάθεση σχεδιάζοντας ένα νέο λογότυπο για την Google με θέμα «Η Ελλάδα μου»! Ένας τυχερός μαθητής θα δει το έργο του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr), την οποία βλέπουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε ημέρα και θα κερδίσει επιπλέον δώρα.

 

     Καλή επιτυχία! 

περισσότερα... 

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Μποτζάκη Αθανασία & κ. Κεχαγιά Ελισάβετ

 

Τα έργα των μαθητών μας,

που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της "Google" είναι τα εξής:

 

Ψουρούκης  Σωτήρης

Τμήμα: Γ4 

sotiris s2

Τίτλος του doodle: "Με λογισμό και με όνειρο" 

Περιγραφή του doodle: Στο λογότυπο μου, αντικατροπτίζεται ο πολιτισμός και ο τουρισμός της Ελλάδος. Ο ήλιος, η ελιά και τα τσαρούχια δείχνουν την τουριστική εικόνα μας. Τα δύο πρόσωπα της Μελίνας Μερκούρη και του Μίκη Θεοδωράκη δείχνουν την αρμονία μεταξύ πνεύματος και τέχνης, που  πραγματώνεται υπέροχα στον Παρθενώνα. Η Καρυάτιδα διεκδικεί τον επαναπατρισμό της.

 

 

Βασίλης - Μάριος Παναγάκης

Τμήμα: Γ4

 basilis s2

 

Τίτλος του doodle: "Η Ελλάδα στο χρόνο" 

Περιγραφή του doodle: Στη μία άκρη ο χάρτης της πατρίδας μας. Δίπλα η γαλανόλευκη κι ο λαμπρός ήλιος, που δεσπόζει στον ουρανό μας. Το δάφνινο στεφάνι, φόρος τιμής στους αναρίθμητους ήρωες που γέννησε αυτός ο τόπος. Ο κίονας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που σημάδεψε την οικουμένη. Τέλος, τα δελφίνια, βγαλμένα από μια τοιχογραφία της Κνωσού, χαράζουν την πορεία μας στο μέλλον.

 

 

Ατματσίδου Μαριάννα

Τμήμα: Γ1

 mariana s2

Τίτλος του doodle: "Ελληνικό φως" 

Περιγραφή του doodle:Ο κίονας και το ειδώλιο συμβολίζουν τον Ελληνικό πολιτισμό. Η Ελλάδα φέρει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά την οποία όμως, δεν εκμεταλλεύεται επαρκώς. Ο ήλιος, αξιολάτρευτο χαρακτηριστικό της Ελλάδας, θέλει να φωτίσει αυτό τον πολιτισμό και για αυτό έχει τοποθετηθεί στη μέση. "Η χώρα μας πρέπει να στραφεί στον πολιτισμό της για να αναδυθεί", μια σκέψη που θα ήθελα ν΄ακουστεί, μια σκέψη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μένα. Άλλωστε η Ελλάδα έφερε το φως του πολιτισμού σ΄ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Ατματσίδου Δήμητρα

Τμήμα: Γ1

dimitra s2

 

Τίτλος του doodle: "Από την φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων στη φλόγα της Ελπίδας"

Περιγραφή του doodle: Το doodle μου είναι εμπνευσμένο από τους ολυμπιακούς αγώνες. Σκοπός του είναι να μας θυμίσει ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν απ΄την Ελλάδα πριν πολλά χρόνια. Τα "ο" σχηματίζονται από τους κύκλους των Ολυμπιακών αγώνων καθώς επίσης και το "g" . Το "l" είναι μία δάδα που μας δείχνει πως μεταφέρεται η ολυμπιακή φλόγα.

 

 

Βουσβούνης Σπύρος

Τμήμα: Γ1

spiros s2

 

Τίτλος του doodle: "Η Ελλάδα μου" 

Περιγραφή του doodle: Το έργο έχει τρία σκίτσα και τρία γράμματα. Τα γράμματα "G" και "L" έχουν δημιουργηθεί με το χέρι (L - χρυσή τομή) και προστέθηκαν στο έργο μέσω Photoshop. Τα υπόλοιπα γράμματα και ο δίσκος της Φαιστού αναζητήθηκαν στο διαδίκτυο. Τα χρώματα αντιπροσωπεύουν Ελληνικά στοιχεία (πράσινο - ελιές, μπλε - θάλασσα, κίτρινο - ήλιος). Τέλος, ο (γκρι)φόντος  έρχεται  σε αντίθεση με το  υπόλοιπο doodle.

 

 

Ανδρεάδη Ηλιάνα

Τμήμα: Γ1

iliana s2

 

Τίτλος του doodle: "Το πριν και το μετά της Ελλάδας 

Περιγραφή του doodle: Το έργο μου για το τον διαγωνισμό της Google παρουσιάζει τη δική μου αντίληψη του ελληνικού στοιχείου. Στο σχέδιο απεικονίζεται ένας κίονας σύμβολο ανάπτυξης της τέχνης του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ο τσολιάς που ζωγράφισα είναι έργο έμπνευσης από την μάχη 1821, στοιχείο απελευθέρωσης. Τέλος, αφορμή για την δημιουργία της Καρυάτιδας ήταν μια επίσκεψη με το σχολείο μου στο σημερινό μουσείο της Ακρόπολης.

 

Τα έργα των μαθητών μας που δημιουργήθηκαν με αφορμή το διαγωνισμό της "Google" αλλά δεν συμμετέχουν σ΄αυτόν είναι τα εξής:

 

Βασίλης - Μάριος Παναγάκης

Τμήμα: Γ4

basilisx s2

 

Τόμοβιτς θωμάς

Τμήμα: Γ1

thomix s2